Ghid de utilizare

Medicina de azi se face cu tehnologia viitorului iar conditiile medicale actuale ne conduc, spre binele pacientilor, spre solutii de digitalizare, chiar si a interactiunii cu medicul.
Vezi mai jos care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a finaliza cu success o consultatie prin solutia de Consultatie online ORTOMEDTIM.

SELECTAREA BUTONULUI “CONSULTATIE ONLINE”

Orice pacient care accesează site-ul www.ortoped-timisoara.ro prin tastarea butonului Consultatie online poate avea acces la acest serviciu.

Pentru a putea face o programare cu succes pentru acest serviciu este obligatorie completarea unui formular cuurmătoarele date:

 • Prenume
 • Nume
 • E-mail
 • Telefon
 • Platforma pe care dorește sa se conteze audio/video pe durata consultului online (ZOOM, MICROSOFT TEAMS, SKYPE, WHATSAPP) sau PLATFORMA MAIL- in scris)
 • Patologia existenta/regiunea anatomica afectata
 • Disponibilitatea de a trimite fișiere externe (examene imagistice, analize)

PASII NECESARI EFECTUARII UNEI CONSULTATII ONLINE

Pașii ce trebuie urmați pentru a accesa rapid o consultație online sunt următorii:

  1. Intrarea pe platforma www.ortoped-timisoara.ro.
  2. Accesarea butonului Consultație online.
  3. Completarea formularului cu informațiile solicitate (a se vedea mai sus)
  4. Plata online.
  5. In urma efectuării plații online veți primi un mail/telefon cu data si ora la care este programata consultația online.
  6. De asemenea in cazul in care este necesara trimiterea unor fișiere externe, veți primi adresa/adresele de mail la care puteți sa trimiteți aceste fișiere.
  7. După finalizarea ședinței de consultație medicul va închide videoconferința.

CUM SE DESFASOARA CONSULTATIA PRIN TELEMEDICINA

ORDINEA SEDINTELOR DE CONSULTATIE

Ordinea de efectuare a ședințelor de consultație este una stabilita de comun acord intre pacient respectiv personalul din recepție/medic. Primul pacient care a trimis o cerere valida va fi primul consultat (primul venit, primul servit).

START-UL SEDINTEI DE CONSULTATIE

Pacientul care alege alte metodele care exclud e-mail-ul, trebuie sa initieze consultatia la data si ora stabilita.

INCARCAREA DE DOCUMENTE

Anterior/in timpul consultului online pacientul are posibilitatea de a trimite documente la adresa de mail indicata de medic.

Aceste documente pot fi conținuturi arhivate ale unor CD-uri cu investigații imagistice relevante pentru Consultatia online (radiografii, RMN, CT),sau fișiere cu extensiile: .pdf, .doc, .docx, .jpg, .jpeg, .png, etc

FINALIZAREA SEDINTEI DE CONSULTATIE

Medicul este cel care decide finalizarea consultației in urma evaluării fiecărui pacient.
Întrucât videoconferința nu este salvata in format video, nu poate fi accesata ulterior.

PLATA CONSULTATIEI

Plata se poate face doar online prin intermediul platformei online euplatesc.ro.
Plata se face doar înainte de consultație.
Costurile consultației sunt de 100RON pentru un consult online.

 

CONDITIILE TEHNICE MINIME PT UTILIZAREA APLICATIEI

In primul rand este necesar ca utilizatorii sa activeze camera dispozitivului cu care acceseaza aplicatia (telefon, laptop sau tableta).

In cazul in care se dorește utilizarea calculatorului/laptopului este necesara inregistrarea pe una din platformele ZOOM, MICROSOFT TEEMS sau SKYPE.

In cazul in care se dorește consultul prin intermediul aplicației Whatsapp este necesara prezenta unui telefon mobil de tip Smartphone cu aplicatia Whatsapp instalata si functionala.

 

CE SE INTAMPLA DACA SE INTRERUPE VIDEOCONFERINTA

In situația excepționala in care videoconferința / apelul video se întrerupe pe durata desfășurării consultației, pentru a relua consultația medicul va trimite iar invitația de start a consultantei către pacient.